top of page

Expositie over Doekmaroploo en Tôntje in de heemschuur

Met een kleine expositie in de heemschuur neemt Doekmaroploo een gepaste aanloop naar de opvoeringen van het openluchtspel Tôntje d’n Dwerg in mei. Naast foto’s en voorwerpen over de befaamde herder-zwerver wordt in de expositie ook de 40-jarige historie van de toneelclub belicht.


In de etalage aan de straatzijde van de heemschuur vindt u foto’s, documenten en attributen over het leven van Toon van Els, zoals Tôntje d’n Dwerg werd gedoopt. Er zijn foto’s van succesvolle opvoeringen van het openluchtspel in 1992 en de verkorte versie in 2003.


Bij de attributen bevinden zich de originele beugelballen van het café Gurtjes Bert van den Braken aan de Deurneseweg, waar Tôntje wel eens kwam en een kinderwagen uit ‘overgrootmoeders tijd’ zoals Van Els er ooit een geschonken kreeg bij het café Michiels in Venray. Interessant is ook een fotocollage van de Duitse kunstenaar Rainer Schumacher over het maakproces van het bronzen beeld van Tôntje. En verder onder andere een portret van Tôntje, meer dan 50 jaar geleden geschilderd door de Boxmeerse zondagsschilder Tien Josephs.


Loop ook even de hoek om, want in de vitrine langs de jeu de boulesbaan geeft Doekmaroploo in 14 fraaie panelen met foto’s en knipsels een overzicht van de 40-jarige historie van de toneelvereniging. De expositie, die in nauwe samenwerking met de heemkring is opgezet, is te zien tot na de laatste voorstelling van het openluchtspel Tôntje d’n Dwerg op 26 mei. Zoals bekend maakt de heemschuur samen met de watermolen deel uit van het decor tijdens de vijf opvoeringen.Commentaires


Recente berichten:
Nieuwsarchief
bottom of page