top of page
Programma Doekmaroploo 2023

We zijn al maanden bezig met de voorbereidingen van een gloednieuwe voorstelling: “Stampij in de Abdij”. De voorstellingen zullen op zaterdag 18 en 25 maart 2023 worden opgevoerd om 20.00u in de Oude Heerlijkheid.

 

Kaartverkoop:

De kaarten voor onze voorstelling van 25 maart zijn helemaal uitverkocht. Dit betekent dat er op zaterdag 25 maart ook geen kaarten meer verkrijgbaar zijn aan de dagkassa. We informeren u hierover, om teleurstellingen te voorkomen.

Inhoud van het stuk:

Het kloosterleven is mooi, maar zwaar. En zeker in deze tijd waar alles maar duurder wordt is het soms nodig om te kijken waar je op kan bezuinigen. Maar wat nu als moeder-overste de financiën niet goed op orde heeft? En wat nu als moeder-overste er zelf warmpjes bij zit en de overige nonnen niet? En dan krijgen de nonnen, via een brief van hogerhand ook nog eens te horen dat, vanwege die bezuinigingen, een aantal broeders in het nonnenklooster komen te wonen.

De boel zal moeten worden verbouwd en dat gaat gepaard met de nodige werklui én onrust binnen het klooster. En die werklui lijken wel heel veel op elkaar….Gelukkig blijken de broeders een echte aanwinst te zijn voor het klooster én zorgen zij voor nieuwe inzichten en ontwikkelingen. De nonnen krijgen er zelfvertrouwen van, de nonnen fleuren op, de nonnen komen op voor hun eigen rechten.

Wat gebeurt daar toch allemaal? Wat is er toch aan de hand? Heeft bidden nog wel zin? Vanwaar die stampij in de abdij?

Nieuws:
bottom of page