top of page

Over toneelvereniging Doekmaroploo

Toneelvereniging “Doekmaroploo” is in 1982 opgericht. Zij is een actieve en veelzijdige vereniging. Jaarlijks wordt er zeker één avondvullend toneelstuk op de planken gebracht. Het merendeel is in het genre blijspel, komedie, klucht of komische thriller. Het lokale publiek waardeert dit genre; stukken waarbij flink gelachen kan worden.

Sinds haar oprichting speelde Doekmaroploo ook in een aantal grote producties ter gelegenheid van enkele plaatselijke festiviteiten. Zo had Doekmaroploo een belangrijk aandeel in de openluchtspelen “Toon d’n Dwerg” (1992) en “De Heeren van Oploo”(1998).

 

Doekmaroploo heeft in de loop der jaren ook stukken gespeeld speciaal voor kinderen, meestal net vóór de zomervakantie.

De opvoeringen vinden voornamelijk plaats in het gemeenschapshuis “De Oude Heerlijkheid” in Oploo. Maar ook andere speellocaties werden de voorbije jaren bezocht, zoals het openluchttheater van de Weijer in Boxmeer, Hullie in Uden, in De Rips tijdens de kindervakantieweek en in Sint Anthonis op een camping en in het MFC.

 

De repetities op donderdagavond zijn altijd erg gezellig en vinden plaats in De Oude Heerlijkheid van 20:00 tot 22:30 uur. Bij Doekmaroploo kun je je heerlijk uitleven in een rol maar ook kun je er souffleren, licht en geluid bedienen, publiciteit verzorgen, grimeren of decor bouwen. Nieuwe leden zijn dan ook van harte welkom.

 

bottom of page