top of page

Eerste buitenrepetitie bij de watermolen

Na zes maanden van repeteren in het gemeenschapshuis, met de nodige beperkingen vanwege de coronapandemie, mochten de acteurs van het openluchtspel Toon d’n Dwerg vorige week voor het eerst oefenen op de speellocatie bij de watermolen van Oploo. Want in dit unieke decor wordt in mei vijf keer het levensverhaal van de herder-zwerver uitgebeeld.

Natuurlijk moesten de spelers even wennen aan het grote speelvlak en natuurlijk ook aan de frisse buitenlucht, maar onder leiding van regisseur Jet Lenkens werd de draad naadloos opgepakt. Leuk was de eerste aanwezigheid van een achttal kinderen, die samen met de 30 volwassen acteurs deel uitmaken van de set.
De monumentale watermolen maakt samen met de fraaie heemschuur tijdens de opvoeringen in mei deel uit van het decor. Toneelvereniging Doekmaroploo is blij met de afspraken die het hierover met het gilde Sint Matthias en Heemkring De Heerlykheit Plo heeft kunnen maken. Bijzonder is ook dat rond de opvoeringen in de vitrines van de heemschuur een expositie over de 40-jarige toneelclub en de opvoeringen van openluchtspel Toon d’n Dwerg in 1992 worden getoond.


Vanaf nu wordt wekelijks buiten aan het spel geslepen tot de opvoeringen in mei. Bij vier van de vijf voorstellingen zijn nog beperkt tickets verkrijgbaar; voor de voorstelling van 26 mei (Hemel vaartsdag) zijn er nog voldoende vrije plaatsen. Bestellen is mogelijk via het formulier op deze website.Kommentarer


Recente berichten:
Nieuwsarchief
bottom of page