top of page

Kaartverkoop ‘Stampij in de abdij’ is gestart!

Op 22 en 28 maart is het weer zover en staat toneelvereniging Doekmaroploo weer op de planken in de Oude Heerlijkheid (start voorstelling: 20:00 uur). Dit jaar spelen wij het blijspel ‘Stampij in de abdij’ (broeders bij nonnen waar zijn we aan begonnen door W.A. de Groot) Vanaf wanneer kun je kaartjes kopen? Je kunt vanaf nu kaartjes kopen bij Spar Jaegers in Oploo of via www.doekmaroploo.nl/kaarten. De kaarten kosten €10,- in de voorverkoop en €11,- aan de dagkassa. Tijdens de avond is er een lekker kopje koffie of thee inbegrepen. Ben jij jonger dan 16 jaar? Dan bezoek jij de voorstelling al voor €7,50 (ook inclusief een consumptie).

Let op: voorverkoop is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Daarna zijn er alleen nog kaarten verkrijgbaar aan de dagkassa. VOL = VOL

Waarom is er stampij in de abdij? Het kloosterleven is mooi, maar zwaar. Daar zijn de zusters uit dit klooster het helemaal over eens. Zij leven sober en werken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Ze staan onder de strenge leiding van moederoverste die eigenlijk nooit tevreden is. De nonnen proberen van alles om hier verandering in te brengen. Dan komt er een brief van hogerhand waarin de kardinaal schrijft dat er vanwege bezuinigingen ook een aantal broeders in het klooster komen wonen. Dit zorgt voor veel nieuwe gezichten en ontwikkelingen. Dat klinkt als een reden voor heel veel stampij. Hopelijk komt toch nog alles goed….


Recente berichten:
Nieuwsarchief
bottom of page